Average rating
Cast your vote
You can rate an item by clicking the amount of stars they wish to award to this item.
When enough users have cast their vote on this item, the average rating will also be shown.
Star rating
Your vote was cast
Thank you for your feedback
Thank you for your feedback
Authors
Valqui Yohann, Camila AlessandraAdvisors
Rivas Medina, Ana CeciliaIssue Date
2023-02-06Keywords
Turismo del caféAgricultura
Agroturismo
Comunidad rural
Turismo rural
Coffee tourism
Agriculture
Agritourism
Rural community
Rural tourism
Metadata
Show full item recordOther Titles
Coffee tourism and its relationship with local communitiesAbstract
El turismo del café es parte de una nueva tendencia debido a la gran demanda de los consumidores y el interés de este producto en todo el mundo, desde hace mucho años lo podemos encontrar en países como Colombia, Brasil, Costa Rica y otros países en el mundo. A su vez, se encuentran las necesidades de los agricultores por tener un ingreso más, ya que las ganancias por únicamente la venta del café son bajas. Hoy en día los consumidores se encuentran cada vez más interesados en conocer quiénes están detrás de las plantas de café que ellos consumen y los agricultores han implementado nuevas experiencias para que esto se haga realidad; es por ello que el propósito de la presente investigación será analizar los diversos temas como el turismo rural, las características, los elementos y las ventajas y desventajas que podrían existir implementando el turismo del café en las comunidades locales. Se ha identificado que existen diversas publicaciones que tienen relación con el tema propuesto y del cual generamos un solo documento. La presente investigación cubre el vacío sobre los beneficios que el turismo del café genera para las comunidades locales ya que tal información se encuentra dispersa y requiere ser integrada en un solo documento. La metodología utilizada es la revisión de literatura con enfoque integrador y diversas fuentes académicas en idiomas español e inglés. El hallazgo principal de la siguiente investigación recae en que el turismo del café con relación a las comunidades locales da mejor calidad de vida a los hogares.Coffee tourism is part of a new trend due to the great demand of consumers and the interest of this product all over the world, since many years ago we can find it in countries such as Colombia, Brazil, Costa Rica and other countries in the world. At the same time, there are the needs of the farmers to have an additional income since the profits from the sale of coffee alone are low. Nowadays consumers are more and more interested in knowing who is behind the coffee plants that they consume, and the farmers have implemented new experiences to make this a reality; that is why the purpose of this research is to analyze the diverse topics such as rural tourism, the characteristics, the elements, and the advantages and disadvantages that could exist by implementing coffee tourism in local communities. It has been identified that there are several publications that are related to the proposed topic and from which we generate a single document. The present research fills the gap on the benefits that coffee tourism generates for local communities since such information is dispersed and needs to be integrated in a single document. The methodology used is the review of literature with an integrative approach and diverse academic sources in Spanish and English. The main finding of the following research is that coffee tourism in relation to local communities gives better quality of life to households.
Type
info:eu-repo/semantics/bachelorThesisRights
info:eu-repo/semantics/openAccessLanguage
spaCollections