Average rating
Cast your vote
You can rate an item by clicking the amount of stars they wish to award to this item.
When enough users have cast their vote on this item, the average rating will also be shown.
Star rating
Your vote was cast
Thank you for your feedback
Thank you for your feedback
Advisors
Carrillo Barrera, BrendaliIssue Date
2023-07-10Keywords
Industria alimentariaSostenibilidad
Sistemas alimentarios
Seguridad alimentaria
Innovación
Food industry
Sustainability
Food systems
Food safety
Innovation
Metadata
Show full item recordOther Titles
Importance of sustainability in the food industryAbstract
La sostenibilidad dentro de la Industria Alimentaria se convierte en pieza clave para el desarrollo sostenible. Problemas como la desnutrición, el cambio climático y la degradación del ecosistema están relacionados directamente con el sistema alimentario actual. Dado que la producción de alimentos involucra muchos sistemas y procesos ambientales, el verdadero cambio necesita del apoyo de todos los agentes involucrados en el sistema alimentario. Además, al ser la alimentación una necesidad biológica del ser humano, la Industria Alimentaria se ha convertido en principal proveedor de los alimentos consumidos a nivel mundial y, considerando que para el 2050 se estima un incremento del 60% de la demanda de alimentos, atender la problemática del sistema alimentario actual se vuelve cada vez más relevante para el futuro del planeta y de las generaciones por delante. Es por ello, que se requiere recopilar información sobre la importancia de la sostenibilidad de la Industria Alimentaria que pudiera ayudar a contrarrestar sus impactos negativos en el medio ambiente y la sociedad. El objetivo general del estudio fue analizar la importancia de la sostenibilidad en la Industria Alimentaria. Para ello, se realizó una revisión de literatura con enfoque integrador en donde se concluyó que la sostenibilidad dentro de la Industria Alimentaria tiene la capacidad de brindar beneficios económicos, sociales y medioambientales que contribuyen al desarrollo de un futuro más amable entre la naturaleza y el ser humano.Sustainability in the food industry is becoming a key element for sustainable development. Problems such as undernutrition, climate change and ecosystem degradation are directly related to the current food system. Since food production involves many environmental systems and processes, real change needs the support of all actors involved in the food system. Moreover, as food is a biological need of human beings, the food industry has become the main supplier of food consumed worldwide and, considering that by 2050 the demand for food is expected to increase by 60%, attending the problems of the current food system is becoming increasingly relevant for the future of the planet and the generations to come. Therefore, it is necessary to gather information about the importance of sustainability in the food industry that may help to counteract its negative impacts on the environment and society. The general objective of the study was to analyze the importance of sustainability in the food industry. To this end, a literature review was made using an integrative approach where it concluded that sustainability in the food industry has the capacity to provide economic, social and environmental benefits that contribute to the development of a kinder future between nature and human beings.
Type
info:eu-repo/semantics/bachelorThesisRights
info:eu-repo/semantics/openAccessLanguage
spaCollections
The following license files are associated with this item:
- Creative Commons