Propuesta del modelo de gestión por procesos de planificación y control de la producción para mype del subsector de elaboración y conservación de frutas, legumbres y hortalizas en Lima Metropolitana
Average rating
Cast your vote
You can rate an item by clicking the amount of stars they wish to award to this item.
When enough users have cast their vote on this item, the average rating will also be shown.
Star rating
Your vote was cast
Thank you for your feedback
Thank you for your feedback
Issue Date
2020-09-22Keywords
ProductividadGestión de la producción
Gestión por procesos
Productivity
Production management
Process management
Metadata
Show full item recordAbstract
En el presente trabajo de investigación se muestra la relación que existe entre la disminución de la pobreza, el crecimiento económico de un país y el aporte de las MYPE, basados en conceptos de especialistas. Además, se desarrolla una investigación profunda del sector de alimentos de Elaboración y conservación de frutas, legumbres y hortalizas; utilizando la gestión por procesos debido a que según estudios permite incrementar la productividad de las empresas. Mediante esta investigación, se realiza un diagnostico acerca de la situación de las organizaciones y se encuentran las deficiencias que existen con respecto a la planificación y control de la producción. En base a este análisis, se establecen propuestas basadas en gestión por procesos y PCP; con el fin de que través de un modelo de gestión por procesos de planificación y control de la fabricación se permitirá entregar la producción a tiempo al área de Logística para mejorar la productividad y competitividad de las MYPE (micro y pequeña empresa) y su crecimiento en el subsector de elaboración y conservación de frutas, legumbres y hortalizas.In this research the relationship between poverty reduction, economic growth of a country and the contribution of MSEs, based on concepts of specialists is shown. In addition, a thorough investigation of food processing and preservation of fruits and vegetables sector develops; using process management because according to studies can increase business productivity. Through this research, a diagnosis about the situation of organizations is made and are the deficiencies that exist with respect to the planning and production control. Based on this analysis, proposals based on process management and PCP are established; so that through a management model for planning and production control will be allowed to deliver production in time to the area of logistics to improve productivity and competitiveness of MSEs (micro and small enterprises) and growth in the subsector of processing and preservation of fruits and vegetables.
Type
info:eu-repo/semantics/bachelorThesisRights
info:eu-repo/semantics/openAccessAttribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International
Language
spaCollections
The following license files are associated with this item:
- Creative Commons