Average rating
Cast your vote
You can rate an item by clicking the amount of stars they wish to award to this item.
When enough users have cast their vote on this item, the average rating will also be shown.
Star rating
Your vote was cast
Thank you for your feedback
Thank you for your feedback
Authors
Aguirre Chumbimuni, Paola AlejandrinaBecerra Campana, Wendy Estefany
García Escalante de Grosspiestch, Pilar de las Nieves
Velarde Walker, Gabriel
Issue Date
2020-07-14Keywords
SobrepesoTriglicéridos
Colesterol
Diabetes
Marketplace
Overweight
Triglyceride
Delivery
Cholesterol
Metadata
Show full item recordAbstract
Se plantea la ejecución de un modelo de negocio especializado en el sector alimentación, en el rubro de comida elaborada, dirigida al segmento de nivel socioeconómico A de Lima Metropolitana con restricciones dietéticas de carácter médico, cuya propuesta de valor reúna elementos como: libertad, seguridad, simplicidad, diversidad, calidad, exclusividad y garantía certificadas, resumidas en una sola frase: “Todo lo que sí puedes comer”, especialmente dirigido a personas con sobrepeso u obesidad, diabetes, problemas en los niveles de triglicéridos y/o colesterol e intolerancia al gluten o enfermedad celíaca. Los resultados positivos de la validación de la propuesta, se ven alentados aún más por el contexto post pandémico o la nueva normalidad, que favorece el comercio electrónico, y que además ha puesto en evidencia el riesgo para la salud y la vida que representan algunas de las dolencias mencionadas antes, incluso el sobrepeso u obesidad, ampliamente extendida y hasta validada o empoderada socialmente. En el aspecto financiero, se confirma que la proyección inicial de la propuesta es muy interesante, en la medida que confluyen dos condiciones favorables. La primera de ellas es que en el mercado no existe un proveedor exacto de este tipo de producto para los consumidores de comida dietética de índole clínica, y la segunda se deriva del carácter obligatorio de la restricción médica que le confiere a la demanda el carácter inelástico. Estos factores son los que permiten calificarla como viable.The execution of a business model specialized in the food sector is proposed in the area of food, to the target at the A socioeconomic level segment of Metropolitan Lima with dietary restrictions of a medical reasons, whose value proposition gathers elements such as: freedom, security , simplicity, diversity, quality, exclusivity and certified guarantee, summarized in one sentence: "Everything you can eat", especially thought for people with overweight or obese, diabetes, problems with triglyceride and/or cholesterol levels and gluten intolerance or celiac disease. The positive results of the validation of the proposal are further encouraged by the post-pandemic context or the new normality, which promote electronic commerce, and which has also highlighted the risk to health and life that some of the aforementioned ailments, including overweight or obesity, widely spread and even socially validated or empowered In the financial aspect, it is confirmed that the initial projection of the proposal is very interesting, to the extent that two favorable conditions converge. The first is that there is no exact supplier of this type of product on the market for consumers of clinical dietary foods, and the second is derived from the mandatory nature of the medical restriction that makes demand inelastic. These factors are what allow it to be classified as viable.
Type
info:eu-repo/semantics/bachelorThesisRights
info:eu-repo/semantics/openAccessAttribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International
Language
spaCollections
The following license files are associated with this item:
- Creative Commons