Criterios biofílicos aplicados en una escuela pública de la gastronomía en Pachacamac
Average rating
Cast your vote
You can rate an item by clicking the amount of stars they wish to award to this item.
When enough users have cast their vote on this item, the average rating will also be shown.
Star rating
Your vote was cast
Thank you for your feedback
Thank you for your feedback
Authors
Gálvez Busto, Alejandra PilarIssue Date
2020-07-27
Metadata
Show full item recordOther Titles
Biophilic criteria applied at a public school of gastronomy in PachacamacAbstract
El trabajo de investigación consta de un análisis y estudio sobre la educación y la importancia de la difusión de la gastronomía en la ciudad de Lima, con el fin de desarrollar un proyecto que garantice el avance y crecimiento de ambos pilares fundamentales para el desarrollo del país. Luego del estudio de las problemáticas y las necesidades de la ciudad, se identificó Lima Sur como uno de los sectores con mayor demanda de educación superior y con el potencial de promover la cultura del país a través de la gastronomía. Esta investigación se ve reflejada en que la municipalidad de Pachacamac y la cámara nacional de turismo (CANATUR), están trabajando en impulsar la gastronomía en el distrito. Asimismo, el ministerio de trabajo y promoción de empleos recomendó que los distritos de Pachacamac y Lurín deberían contar con instituciones educativas que ofrezcan especialidades vinculadas a la gastronomía. En relación a dichas problemáticas y necesidades, se propone una escuela gastronómica, que cuente con los ambientes necesarios y correctamente diseñados, con el fin de contribuir al aprendizaje de los alumnos. Este proyecto, cumple el objetivo de impulsar la educación y la gastronomía del distrito y del país. Por otro lado, el proyecto tiene como fin ser la primera institución educativa de la gastronomía diseñada bajo los criterios biofílicos, lo cual contribuirá a los alumnos y al medio ambiente.The research work consists of an analysis and study on education and the importance of the dissemination of gastronomy in the city of Lima, in order to develop a project that guarantees the advancement and growth of both fundamental pillars for the development of the country. After studying the problems and needs of the city, Lima Sur was identified as one of the sectors with the highest demand for higher education and with the potential to promote the country's culture through gastronomy. This investigation is reflected in the fact that the municipality of Pachacamac and the national chamber of tourism (CANATUR) are working to promote gastronomy in the district. Likewise, the Ministry of Labor and Employment Promotion recommended that the districts of Pachacamac and Lurín should have educational institutions that offer specialties related to gastronomy. In relation to these problems and needs, a gastronomic school is proposed, which has the necessary and correctly designed spaces, in order to contribute to student learning. This project meets the objective of promoting education and gastronomy in the district and in the country. On the other hand, the project aims to be the first gastronomic educational institution designed under biophilic criteria, which will contribute to students and the environment.
Type
info:eu-repo/semantics/bachelorThesisRights
info:eu-repo/semantics/openAccessAttribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International
Language
spaCollections
The following license files are associated with this item:
- Creative Commons